11.5.09

Eerste communiecadeau

Wat koop je een kind altijd voor zijn communie. Geen idee, dus vroegen we het hem gewoon: "Henri, wat zou jij graag hebben voor je communie?". Wij dachten aan de nieuwe doos van Lego of Playmobil. Of een nieuwe fiets misschien? Nee hoor. Hij antwoordde spontaan: "Ik wil boven op de Eifeltoren staan". En zo geschiedde vorig weekend.


Zaterdagochtend rond 8u30 vertrokken met de auto richting Parijs. Ik had al enkele weken geleden een hotelleke geboekt in La Défense.

Daar slaap je in het weekend aan halve prijs en met de metro kom je makkelijk de stad in. Aan "La grande Arche" onze picknick gegeten en wat rondgekuierd. De rest van de dag ging het van hier naar der: Opéra, galeries Lafayette, Montmartre, Louvre, ... .

Op zondag was de grote dag gepland: het bezoek aan de Eifeltoren. Er stond reeds een lange rij, maar tot onze verbazing ging het schuiven goed vooruit. Na een klein uurtje waren we binnen: eerst de tweede verdieping en daarna via de middelift naar de derde verdieping. Hij beleefde de dag van zijn leven. Het bezoek aan de Eifeltoren mocht hij naderhand mee verteren met een Happy Meal bij McDonald's. In de namiddag nog wat gekuierd langs de Champs Elysées.


Voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen: