9.11.09

De New York Marathon: het verhaal

Zoals reeds meer dan een jaar gepland zijn we dan uiteindelijk op 29 oktober vertrokken richting New York. Samen met nog een twintigtal leden van de club verbleven we in het Mariott Brooklyn. De donderdagavond al wat de buurt verkend en de vrijdag dan maar de stad ingetrokken. We verkenden de aankomstzone in Central Park en in de namiddag ging het alvast richting 5th Avenue.

Op zaterdagmorgen stond de "International Friendshipsrun" op het programma. Een rustig loopje van vier kilometer voorafgegaan door een toespraak van de organisatie en burgemeester.


De rest van de dag waren we vrij. Gezien de marathon 's anderendaags hebben we ons wel vrij rustig gehouden. 's avonds nog een goeie pasta naar binnengewerkt en op tijd in bed.





Op zondag D-day: het was vroeg opstaan. Klaarmaken, ontbijten en de ferry op naar Staten Island; het neemt allemaal tijd in beslag en gezien de ca. 42000 deelnemers moet je wel tijdig vertrekken.

De marathon zelf in én woord samengevat: GEWELDIG! De organisatie, de sfeer, de supporters, de omgeving, het parcours. Een herinnering om nooit meer te vergeten. Niet meteen de snelste marathon, maar ongetwijfeld de prachtigste!














Na de marathon was van uitrusten niet veel sprake. De rest van de week was er om de stad te bezoeken en om te shoppen uiteraard. Samen met David en Katleen hebben we een groot deel van New York afgewandeld: van Central Park en 5th Avenue over Broadway. Times Square, Lower Manhattan, Tribeca, Soho, Chinatown, Little Italy en nog veel meer.

Op donderdagavond zijn we dan teruggevlogen om hier met de nodige regenbuiten te kunnen genieten van onze jetlag.
Hop naar de volgende: Parijs op 11 april 2010.

3 opmerkingen:

Dave Vervenne zei

Proficiat met de prestatie!

Koen zei

Moet schitterend geweest zijn ... bij mij gepland voor 2011

michèle zei

Dikke proficiat. Tot binnenkort!