2.10.07

Mijn tweede Berliner marathon

Dit weekend stond volledig in het teken van de Berlijnse marathon. Op vrijdag samen met David en Kathleen vertrokken naar Berlijn. Het zou een druk weekend worden.

In de namiddag hebben we de marathon beurs bezocht, waar we tevens onze startnummers moesten afhalen. Daarna hebben we in de gietende regen naar onze studio gezocht, maar dankzij mijn speciaal GPS systeem, 'vrouw' genaamd, was dit geen probleem. We hadden het zo gevonden. 's Avonds op onze studio een goede penne bolognaise klaargemaakt. Kwestie van wat koolhydraten te stapelen.







Op zaterdag ochtend was het al vroeg uit de veren. Afspraak om 9h30 aan het kasteel in Charlottenburg, waar een 'Frühstücklauf" gepland stond richting Olympiastadion. Een traject van 6 kilometer in een zeer rustig tempo. Ik had er tevens afgesproken met een collega uit Berlijn. Met ons drieën nog een rondje op de blauwe atletiekpiste... een heerlijk gevoel.





Zondag 30 september, 9h00: BERLINER MARATHON


Gewoon de max! 40215 deelnemers staat te wachten op het startschot en jij staat er ergens tussen. Achter je de Branderburger Tor waar je hoopt na 42 kilometer door te lopen. Het wee zat mee, niet te koud, 's morgens nog overtrokken maar vooral, hat was droog. Later bleek de zon erdoor te komen en de sfeer zat er goed in. Bananen en water gingen vlotjes naar binnen en na 2h03 minuten was de halve marathon al binnen. Halfweg, goed gevoel, geen pijn en nog vol moed.

De tweede helft ging iets minder vlot. Na het bovenkomen van de "Hohenzollerndamm" heb ik na 37 km toch effe moeten wandelen. Niet lang, maar toch. Nog wat water genomen, mp3 speler met stevige muziek opgezet en in één rechte ruk naar die finish. Alles geven, "Unter den Linden" omhoog, Branderburger Tor door en tweehonderdmeter verder liggen die matten die je tijd doen stoppen. Finish: 4h17 minuten (vorig jaar: 4h49). Moe maar voldaan. Volgend jaar derde maal?

Toch van de gelegenheid eens gebruik maken om onze supporters te bedanken voor hun geduld, opoffering en moeite: onze vrouwtjes!



Volgend jaar, 28 september 2008, same time, same place .... -:)

4 opmerkingen:

David aka Letman zei

Het was idd SUPER!

Anoniem zei

proficiat met uw prestatie


mvg bart diepvents

Anoniem zei

Dikke proficiat! Zomaar eventjes een half uur sneller dan vorig jaar. En jouw derde onder de vier uur??

Denis zei

Ne dikke proficiat met je prestatie. Voor zo'n oude ex rokende rakker is dat verdorie niet slecht.
BTW; ben aan mijn derde week toe met Start to Run....Concurentie is op komst......