10.7.06

Running aan zee

Het het volledige weekend aan zee doorgebracht. Ik moet zeggen het was zalig.

Vrijdagavond heb ik, samen met David deelgenomen aan de 10 km Strandloop van Knokke.

Inschrijving was slechts twee Euro, wat ik bijzonder weinig vind als ik even opsom wat je hiervoor allemaal kreeg: elektronische tijdsregistratie, drankpost met water en/of Extran. Bij de aankomst nog een sportdrank, een medaille, een lotje tot deelname aan de tombola. Het lopen zelf was vrij lastig de eerste 2,5 km. We startten vanop het mulle zand net voorbij de dijk en dan ging het tegen de wind in... en er stond een stevige bries! De volgende vijf kilometer ging het goed. We liepen op het natte harde zand langs de waterlijn met de wind in de rug. Het ging goed vooruit.
De laatste 2,5 km waren de zwaarste. Ik denk dat menig deelnemer mijn opinie hierin zal delen: opnieuw tegen de wind in en net op het moment dat je dacht om nog eens alles te geven, kon je in het zand beginnen lopen. Ongelooflijk lastig! Je wordt gewoon afgeremd.
Toch tevreden met het resultaat:



Daarna nog een lekkere douche en samen met de kids zijn David en ik nog een ijsje gaan eten. Het weekend was leuk begonnen!

Zaterdag genoten van een rustdag. Ik heb bijna de volledige dacht doorgebracht op het strand met de kinderen. Onze kleinsten vond dat natuurlijk supertof. Ik moet zeggen dat ik er ook van genoten heb.

Zondagochtend om 08 uur uit de veren voor mijn wekelijkse longrun. Er stond opnieuw een stevige bries. Be vertrokken richting Zwin. Op het einde van de dijk aan het Zwin ben ik richting binneland getrokken naar de Oosthoek. Vanaar ging het door het Zoute terug naar Knokke tot aan het treinstation. Daar heb ik de weg genomen naar Heist - opnieuw tegen de wind in :-( - in Heist langs de dijk naar Duinbergen waar ik me niet kon inhouden om toch even dat gekende bergje op te lopen. Hartslag ging goed omhoog, maar ging naderhand terug snel naar beneden.
Eenmaal ter hoogte van de casino, heb ik mijn schoenen en short uitgetrokken en ben ik recht de zee ingelopen. Nog nooit van zo een verkwikkende afkoeling genoten! Gewoon de max... maar wel frisjes.

2 opmerkingen:

David aka Letman zei

Je had toch een zwembroek aan? Graaf Lippens zou daar anders niet kunnen mee lachen! ;-)

Philip Van Hove zei

Zie dat de vissen bijten :-)